Despre Clonable

Clonable - instrumentul tău de clonare și localizare pentru site-uri și magazine web.

E-mail
info[@]clonable.net
Număr de telefon
+31 492 77 52 69
Adresa

Centrul de afaceri Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Clonable - Povestea noastră

De la frustrare la idee și apoi la subvenție la.... instrument transfrontalier utilizat la nivel mondial?

În calitate de partener al unuia dintre cele mai mari magazine web de hochei din Europa, Hockeygear.eu, agenția de marketing online Wecommerce a căutat modalități de a face marketing inteligent și eficient din punct de vedere al costurilor încă de când am început să lucrăm împreună în 2011. Nu aveam mega bugetele pe care le aveau unii dintre concurenții noștri din industria hocheiului, așa că a trebuit să încercăm cu strategii bune și trucuri inteligente să câștigăm în continuare cotă de piață. De asemenea, pentru a putea cumpăra mai ieftin și a obține astfel un profit suficient. Când războaiele de prețuri au devenit din ce în ce mai frecvente începând cu 2017, a trebuit să ne gândim la ce vom face pentru ca Hockeygear să supraviețuiască pe piață. Continuarea continuă a prețurilor scăzute ar fi dezastruoasă pentru profituri. Una dintre soluțiile alternative a fost evitarea parțială a bătăliei și concentrarea pe piața externă. Fără bugete de publicitate absurde, ci încercând să se concentreze pe poziții superioare în Google. Cu toate acestea, hocheiul nu este un sport foarte mare în multe țări, așa că a trebuit să fie realizat în mod foarte eficient din punct de vedere al costurilor. Pentru un magazin online francez cu un potențial de câteva zeci de mii de euro de cifră de afaceri în câțiva ani, nu există prea mult timp și bani disponibili pentru construirea și întreținerea unui site web.

Germană, engleză, franceză și spaniolă... dar nu și un magazin flamand.

Am început cu un magazin online în limbile germană și engleză, deoarece piețele de hochei erau destul de bine dezvoltate acolo. Ulterior, au fost adăugate un magazin spaniol și unul francez. Deocamdată nu am deschis unul belgian, pentru că ar fi fost prea mult de lucru să întreținem și acel magazin. În 2009, asociația belgiană de hochei avea doar 23.000 de membri. Cu un magazin olandez suplimentar destinat Flandrei, am fi atins doar o fracțiune din numărul de membri de hochei pe care îi avem în Olanda (240 000) și, prin urmare, probabil că nu merita. Cu toate acestea, piața din Belgia creștea rapid, iar noi, în calitate de specialiști în marketing online, cu un accent deosebit pe SEO, am considerat extrem de nefericit faptul că, cu Hockeygear.eu, abia dacă am ajuns în rezultatele Google în Belgia. Așa că a început să mă mănânce să fac ceva cu ea. La urma urmei, totul a fost configurat corespunzător pentru SEO în Țările de Jos, iar în Flandra nu a contat prea mult.

Doar copiază și întreține prea scump pentru o piață mică precum Flandra

Echipa belgiană de hochei sub 16 ani câștigă Campionatul European 2004

Cu toate acestea, de fiecare dată am ajuns la concluzia: nu merită să înființăm (copie din olandeză), să întreținem și să găzduim acel magazin online. Ar costa cu ușurință zece mii de euro pe an, ceea ce reprezintă o investiție destul de mare într-o perioadă de război al prețurilor, când marjele nu sunt oricum ridicate. Cu toate acestea, în 2019, când am început să facem brainstorming cu Bas van den Boom, programatorul nostru cu jumătate de normă, pe atunci în vârstă de 18 ani, despre cum am putea rezolva această problemă, au apărut tot felul de posibilități. Cunoștințele de programare ale lui Van den Boom au fost îmbinate cu cunoștințele și experiența noastră în marketing online și astfel s-a născut baza pentru Clonable.

Testarea de Clonable

Ideea a fost apoi testată în mai multe magazine online aflate sub conducerea noastră, și anume Ippontime.be, Spiruella.be și Hockeygear.be. De asemenea, am adăugat și un magazin web al unuia dintre clienții noștri, căruia i-a plăcut ideea. Plotterwinkel.nl avea deja un magazin belgian, dar întreținerea acestuia necesita prea mult timp în comparație cu comenzile pe care le genera. Când proprietarul a auzit despre noua noastră metodă, a fost pregătit să facă schimbarea. Anul 2020 a fost apoi dedicat profesionalizării, construirii unui tablou de bord simplu pentru clienți și convingerii clienților propriei noastre agenții de marketing online Wecommerce, astfel încât să putem dovedi celorlalți, cu și mai multe date și exemple, că instrumentul funcționează și face exact ceea ce este menit să facă: economisește timp în crearea și întreținerea unui site web, atrage vizitatori suplimentari prin SEO și permite localizarea. Și nu numai pentru Belgia, ci și pentru clonele din Germania până în Austria sau, de exemplu, din Spania până în Argentina.

Funcția de traducere

În 2021, în timpul unei sesiuni de brainstorming, ne-a venit ideea de a vedea dacă am putea face posibile și traducerile, iar clienții noștri ne întrebau adesea dacă nu ar fi posibil să traducem conținutul. Acest lucru le-ar permite să își extindă și mai mult magazinul online. Sună aproape prea bine ca să fie adevărat, dar această funcție a fost adăugată în scurt timp. Această funcție de traducere a făcut ca Clonable să primească o atenție deosebită. După două zile de succes la târgul de comerț Webwinkel Vakdagen din Utrecht, unde am prezentat pentru prima dată Clonable cu o funcție de traducere, am observat cât de mult interes și cât de multă cerere există pentru aceasta. Mai ales că am construit și o funcție pentru a face un site demo cu traducere disponibilă pentru fiecare site web în 5 minute.

Stimularea concurenței

Prin intermediul Clonable, chiar și companiile mici pot analiza posibilitatea de a vinde în străinătate într-un mod eficient și rentabil. Astfel, ele pot concura cu marile companii internaționale fără a fi nevoite să facă investiții uriașe, ceea ce nu va face decât să sporească concurența în lume. Vremea de a vinde în străinătate doar prin monopoluri precum Amazon a trecut cu siguranță....

A doua jumătate a anului 2021 ar trebui să fie caracterizată de creșterea în continuare a numărului de clienți și de extinderea capacităților instrumentului. În plus, depunem eforturi pentru a deveni mai cunoscuți. O subvenție pentru inovare a fost deja obținută de la RVO, Clonable a fost ales drept "Cel mai promițător startup 2021", iar Innovation House De Peel și-a exprimat sprijinul pentru instrumentul nostru.

Viitorul afacerilor internaționale pare luminos.... viitorul este Clonable!

Niels Arts, Bas van Schijndel și Bas van den Boom,