Despre Clonable

Clonable - instrumentul tău de clonare și localizare pentru site-uri și magazine web.

E-mail
info[@]clonable.net
Număr de telefon
+31 492 77 52 69
Adresa

Centrul de afaceri Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Comerțul electronic în Franța

Comerțul electronic în Franța

Doriți să vă extindeți magazinul web în Franța? Piața franceză de comerț electronic este una dintre cele mai mari din Europa. Împreună cu Germania și Regatul Unit, Franța se află în top 3 al celor mai mari piețe online europene. De asemenea, consumatorii francezi își cumpără produsele din magazinele online străine. În 2021, 15% din comerțul electronic va fi reprezentat de achiziții din străinătate. Deci, este cu siguranță logic să cuceriți piața franceză cu magazinul dumneavoastră online. Francezii fac din ce în ce mai multe cumpărături în mișcare, cunoscut și sub numele de m-commerce. Prin urmare, asigurați-vă că magazinul dvs. web în limba franceză este accesibil și lizibil și pe dispozitivele mobile.

Top 3 cumpărături online din străinătate:

  1. China
  2. Germania
  3. Regatul Unit

Top 3 categorii de produse:

  1. Îmbrăcăminte și încălțăminte (34%)
  2. Electronice (19%)
  3. Casă și grădină (16%)

Top 3 metode de plată preferate:

  1. Card de plată (49%)
  2. Portofelul digital (Paypal, Allpay; 32%)
  3. Card de credit (11%)

Cifre: Cercetare privind cumpărătorii transfrontalieri de comerț electronic realizată de International Postal Cooperation (IPC)

Legi și reglementări

În cazul în care produsele dumneavoastră sunt conforme cu legislația UE, le puteți comercializa liber în Franța. Cu toate acestea, este înțelept să verificați dacă cerințele privind produsele în Franța sunt aceleași ca și în Țările de Jos. De exemplu, se aplică cerințe suplimentare pentru suplimentele alimentare, produsele alimentare și medicamente. Uneori se aplică cerințe speciale de etichetare.
De asemenea, există și alte legi și reglementări în cazul în care vindeți către clienți francezi. De exemplu, există o lege de mediu strictă, "Responsabilité Élargie du Producteur" (REP). Trebuie să respectați această obligație atunci când vindeți produse ambalate consumatorilor francezi prin intermediul magazinului dumneavoastră online. Legea franceză prevede că sunteți primul din lanț care trebuie să fie responsabil pentru gestionarea ambalajelor.
Dacă vindeți produse din magazinul dvs. online către consumatori francezi, se aplică "principiul țării de destinație". Acest lucru înseamnă că facturați clientului dumneavoastră privat francez cu TVA-ul francez: TVA; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Numai dacă suma totală a vânzărilor dumneavoastră către consumatorii francezi, împreună cu celelalte vânzări intracomunitare către clienți privați, rămâne sub pragul de 10 000 EUR, puteți, în calitate de magazin online olandez, să continuați să percepeți TVA olandeză.

Clientul francez:

91% utilizează track & trace
89% doresc ca pachetele să le fie livrate la domiciliu
72% consideră că ambalajele ar trebui să fie reciclabile
56% preferă livrarea durabilă
29% se așteaptă să cumpere mai mult din țările vecine în viitor